keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Sumdog

Kuutoset, kuten koulumme kaikki luokat, pitävät matikkapelistä Sumdog. Annan heidän pelata sitä ehkä kerran kahdessa kuukaudessa viikottaisella tvt-tunnillamme. Jokaisella on oma käyttäjätunnus ja salasana ja ohjelma toimii selaimessa, eli sitä voi pelata myös kotona.
 
Sumdog-sivuilla pelataan erilaisia matematiikkapelejä, joiden tason voi joko oppilas tai opettaja määritellä. Jos pelaa kauan samaa tasoa, ei siitä saa enää pisteitä, vaan tehtäviä on vaikeutettava. Oppilaat odottavat aina, että avaan lopputunnista sivuilla olevan kaupan. Heistä on mukavaa tehdä ostoksia pelihahmolleen ja sen vuoksi pisteiden eli kolikoiden kerääminen on tärkeää. Se motivoi valitsemaan haastavia laskuja.
 
Koulunkäyntiavustajamme pelaa tiettyjä oppilaita vastaan ja saa samalla näiden kanssa hyvää aikaa rakentaa luottamussuhdetta.
 
 



Heijastan usein opettajanpöydällä sijaitsevalla koneella pelattavat pelit valkokankaalle. Open konekin on oppilasverkossa ja aina tvt-tunneillä oppilaiden käytössä. Kun heijastetussa pelissä näkyy jotain kiinnostavaa, voin näyttää sen siitä kaikille muillekin oppilaille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti